Национальный цифровой ресурс Руконт - межотраслевая электронная библиотека (ЭБС) на базе технологии Контекстум (всего произведений: 634620)
Контекстум
.
Журнал Сибирского федерального университета. Химия. Journal of Siberian Federal University/ Chemistry  / №1 2016

Determination of Organic Acids in Fruit and Vegetable Juices Using Capillary Electrophoresis (150,00 руб.)

0   0
Первый авторSursyakova
АвторыGalina V., Anatoly I.
Страниц9
ID457005
АннотацияIt was shown that the early suggested method for the determination of organic acids (oxalic, tartaric, citric, malic, lactic, succinic, acetic) in wine by capillary electrophoresis technique can be used for the determination of organic acids into fruit and vegetable juices. Generally, the studied juices are found to contain citric, malic and lactic acids. The content of organic acids in the analyzing samples does not exceed the established standards of SanPiN 2.3.2.1293-03 for the food additives. The accuracy of the results of analysis was conёrmed by the added–found method.
УДК543.545
Sursyakova, ViktoriaV. Determination of Organic Acids in Fruit and Vegetable Juices Using Capillary Electrophoresis / ViktoriaV. Sursyakova, V. Galina, I. Anatoly // Журнал Сибирского федерального университета. Химия. Journal of Siberian Federal University/ Chemistry .— 2016 .— №1 .— С. 100-108 .— URL: https://rucont.ru/efd/457005 (дата обращения: 19.04.2024)

Предпросмотр (выдержки из произведения)

Chemistry 1 (2016 9) 100-108 ~ ~ ~ УДК 543.545 Determination of Organic Acids in Fruit and Vegetable Juices Using Capillary Electrophoresis Viktoria V. Sursyakova*a Galina V. Burmakinaa, b , and Anatoly I. Rubayloa, b, c aInstitute of Chemistry and Chemical Technology SB RAS 50/24 Akademgorodok, Krasnoyarsk, 660036, Russia b Siberian Federal University 79 Svobodny, Krasnoyarsk, 660041, Russia c 50 Akademgorodok, Krasnoyarsk, 660036, Russia Received 10.10.2015, received in revised form 16.01.2016, accepted 15.02.2016 It was shown that the early suggested method for the determination of organic acids (oxalic, tartaric, citric, malic, lactic, succinic, acetic) in wine by capillary electrophoresis technique can be used for the determination of organic acids into fruit and vegetable juices. <...> Generally, the studied juices are found to contain citric, malic and lactic acids. <...> The content of organic acids in the analyzing samples does not exceed the established standards of SanPiN 2.3.2.1293-03 for the food additives. <...> All rights reserved * Corresponding author E-mail address: viktoria_vs@list.ru # 100 # Viktoria V. Sursyakova, Galina V. Burmakina… <...> Determination of Organic Acids in Fruit and Vegetable Juices Using… <...> Определение органических кислот во фруктовых и овощных соках методом капиллярного электрофореза Г.В. Бурмакинаа, б В.В. Сурсяковаа , А.И. Рубайлоа, б, в , аИнститут химии и химической технологии СО РАН Россия, 660036, Красноярск, Академгородок, 50/24 б Россия, 660041, Красноярск, пр. <...> Свободный, 79 в Сибирский федеральный университет Красноярский научный центр СО РАН Россия, 660036, Красноярск, Академгородок, 50 Показано, что ранее предложенная методика определения органических кислот (щавелевой, винной, лимонной, яблочной, молочной, янтарной, уксусной) в винах методом капиллярного электрофореза может быть применена для определения органических кислот в овощных и фруктовых соках. <...> Установлено, что в соках в <...>